Vakava vaaratilanne videolle Kuopiossa: ”Lapsi ilman kypärää ja kännykkää tuijottaen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa pyöräilijöiden liikennesääntöjen tuntemus on perinteisesti ollut retuperällä, ja joka vuosi poliisi joutuu terottamaan kansalaisille millaisia oikeuksia ja velvollisuuksia polkupyörällä liikkuvilla on liikenteessä. Nyt Kuopion Petosessa on tallentunut videolle malliesimerkki.

Tero Martikainen julkaisi Facebook-sivuillaan kojelautakameran kuvaaman videon, jossa nähdään miten kaksi lasta ajaa polkupyörillään suurella nopeudella vilkkaan nelikaistaisen tien yli. Toinen pojista tuijottaa samaan aikaan matkapuhelintaan, ja on siksi menettää henkensä.

– Eilen Petosella Lidlin edessä pyöräilevä poika meinasi päästä hengestään. Kovaa vauhtia fillarilla suojatielle ilman kypärää ja kännykkää tuijottaen. Kunnon kolari oli senttien päässä, tällä kertaa käsittämätön onni, että vammoilta säästyttiin, Martikainen kirjoittaa Facebookissa.

– Lapset eivät aina ymmärrä liikenteen vaaroja, vaikka niistä kuinka paljon vanhemmat puhuvatkin. Näyttäkää vaikka tämä pätkä lapsillenne, ainakin meillä kuva kertoi enemmän kuin tuhat sanaa.Ja ehdotan mustaa Volvoa ajaneelle rouvalle hengenpelastusmitalia, hän jatkaa.