Kiky-sopimus on turha? Tutkijat: Pizza lisää ihmisen tuottavuutta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pizza lisää työntekijän tuottavuutta

Pizza ei olekaan täysin huono herkku ihmisille ainakaan jos työnantajilta kysytään. Glamour-lehti kertoo nyt tutkimuksesta, jonka myötä saatiin selville, että pizzalla lahjominen lisää työntekijöiden tuottavuutta.

Dan Ariely on tutkinut ihmisiä motivoivia asioita, jolloin hän on saanut selville, että pizza on yksi tehokkaimmista keinoista motivoida työntekijää. Kokeilussa työntekijöitä motivoitiin kehujen, rahallisen lisäpalkkion ja herkullisen pizzan avulla. Kävi ilmi, että pizza sai ihmiset tekemään eniten töitä.

Tutkimuksessa pizzalla motivoitu työntekijäryhmä alkoi heti paljon muita tuotteliaimmiksi. He tekivät lopulta 6,7 prosenttia enemmän tavoitteen eteen kuin ryhmä, jolle ei oltu luvattu mitään. Rahapalkkiolla houkuteltu ryhmä oli parantanut tulostaan 4,9 prosenttia. Paremman työtuloksen toivossa esimiesten kannattaakin siis palkita jatkossaan työntekijöitään pizzalla.