Veneestä pudonneen koiran uskomaton selviytymistarina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Michiganissa asuva koira on päätynyt otsikoihin päästyään takaisin kotiin hämmästyttävän selviytymisseikkailun jälkeen. Belgianpaimenkoira malinois -rotuinen Rylee ui ja käveli kilometrien pituisen matkan jouduttuaan eroon omistajistaan.

Koira oli omistajiensa, Ed ja Kristin Casasin mukana venereissulla Lake Michiganin järvellä. Veneessä sattuneen vian myötä 10 kuukautta vanha Rylee tippui veteen. Casasien huomattua lemmikkinsä olevan kateissa he ilmoittivat radioon yli laidan joutuneesta koirasta.

Kadonneita koiria etsivää Lost Dog Search Team -ryhmää johtava Lynn Fiedor kuuli tapauksesta. Hänen sosiaalisessa mediassa jakamanansa Ryleen katoamisilmoitus tavoitti pian 20 000 ihmistä. Lopulta paikallinen veneilijä kertoi nähneensä koiran uimassa maalle Lake Michiganin rannikolla sijaitsevan Empiren kylän tuntumassa.

Rylee onnistuttiin löytämään lopulta paikalliselta leirintäalueelta. Eläin ehti olla kateissa noin 24 tunnin ajan. Up North Live -uutissivuston mukaan koiran arvioidaan uineen lähes 10 kilometrin matkan ja kävelleen yli 19 kilometrin verran ennen löytymistään.