Huulet kertovat paljon terveydestäsi – paljastaa nämä asiat!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sanotaan, että silmät ovat sielun peili, mutta samalla huulet kertovat muille henkilön terveydestä. Asian Beauty Secrets -kanava on julkaissut videon, jossa paljastetaan mitä omasta terveydestään voi saada selville tarkkailemalla omia huuliaan.

1. Kuivat huulet

Kuivat ja rohtuneet huulet kertovat nestehukasta ja voivat myös ilmoittaa allergiasta tai olla ensimmäinen merkki diabeteksen synnystä.

2. Kalpeat huulet

Kalpeat huulet kertovat anemiasta, jossa veren hapenkuljetuskapasiteetti keuhkoista kudoksiin on heikentynyt. Kun huomaat itselläsi kalpeat huulet, muista syödä tarpeeksi ruokia, jotka sisältävät rautaa kuten punaista lihaa ja parsakaalta. Kalpeus voi myös johtua kylmästä vatsalaukusta, jolloin kannattaa syödä kurpitsaa, ananasta, kirsikoita, mangoa, kinkkua, simpukoita ja nektariinia.

3. Punaiset huulet

Huomattavan punaiset huulet yhdistetään pahalta haisevaan hengitykseen ja mielitekoihin herkkuja kohtaan. Tämä on yhteydessä ylikuumentuneeseen kehoon, jolloin maksa ja perna käyvät ylikierroksilla. Apua tällöin antaa muun muassa krysanteemitee, selleri ja hunaja, riittävät yöunet ja stressin välttäminen.

4. Lilahtavat ja vihertävät huulet

Lilahtavat ja vihertävät huulet ovat välillä kylmällä säällä normaalit, mutta jatkuvana ne voivat kertoa sydän- tai hengitysteiden sairauksista.

5. Tummat huulet

Tummat huulet kertovat ruoansulatuksellisista ongelmista. Tällöin tulee välttää prosessoituja ruokia ja lisätä ruokavalioon helposti sulavia ruokia ja juoda vettä, johon on puristettu sitruunaa.

6. Tumma rajaus huulten ympärillä

Tumma huulten ulkoreunalla kulkeva rajaus kertoo kehon epätasapainosta. Tällöin kannattaa välttää tulisia ja prosessoituja ruokia.

7. Ruusuiset vaaleanpunaiset huulet

Onnea! Olet täydellisen terve.