Blockfest toi Tampereen alueelle 15,4 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä kesänä yhdeksättä kertaa ennakkoon loppuunmyyty kaupunkifestivaali Blockfest on toteuttanut vuosittaisen kävijätutkimuksensa. Festivaalikävijät käyttivät tutkimuksen mukaan kaupungin elinkeinoelämän palveluita yhteensä peräti 15,4 miljoonan euron edestä.

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali keräsi oheistapahtumineen Tampereen ydinkeskustaan peräti 60.000 ihmistä. Heistä 85 prosenttia oli täysi-ikäisiä nuoria aikuisia, jotka käyttivät tapahtumaviikonloppuna aktiivisesti kaupungin liike-elämän palveluita. Tutkimuksen mukaan yksi festivaalikävijä kulutti Blockfestin pääsylippujen lisäksi keskimäärin yli 310 euroa muihin palveluihin, joista suurimman ryhmän muodostavat ravitsemus-, kuljetus- ja majoituspalvelut.

Blockfest 2016, Kuva: Stara
Blockfest 2016, Kuva: Stara

Tapahtuma alueena toimi viime vuoden tyyliin Ratinanniemen festivaalipuisto sekä Ratinan stadion. Aiempien vuosien tuloksia vahvistaen erityisesti alueen sijaintia (98,3%), artistikattausta (93,4%) ja keikkojen tunnelmaa (99%) kehuttiin vastaajien toimesta hyviksi tai loistaviksi. Peräti 99 prosenttia kävijöistä aikoo saapua Blockfesteille ensi vuonna, jolloin tapahtuma juhlii kymmenvuotista taivaltaan.

Festivaalivieraista 30,2 prosenttia tuli Pirkanmaalta ja 69,8 prosenttia muualta Suomesta. Heistä enemmistö oli naisia (61,4%). Vastaajista 98,4 prosenttia koki saaneensa rahoillensa vastinetta ja 99,3 prosenttia aikoo suositella tapahtumaa myös kavereilleen. Hyvät arvosanat keräsivät myös esimerkiksi kierrätystä tehostanut juomamyynnin panttikäytäntö (71,2%), turvallisuus (90,9%), WC-tilojen riittävyys (89,4%) sekä alueen siisteys (93,6%).

Blockfestin ympäristövastaavaksi nousi tänä kesänä Sanna Järvenpää, jonka omistautuminen on näkynyt tutkimuksen hyvien arvioiden lisäksi kiitoksina lähialueiden asukkailta. Ensimmäisenä tamperelaisfestarina Ekokompassi tapahtuma -sertifikaatin saanut Blockfest jatkoi tänäkin vuonna yhteistyötään ympäristöohjelman alaisuudessa.

Blockfestin tämän vuoden pääesiintyjiin lukeutuivat festarikesänsä Tampereelle päättäneet Cheek ja JVG, legendaarinen hiphop-ikoni NAS (US) sekä 2010-luvun vaikutusvaltaisimpiin räppäreihin lukeutuva A$AP Rocky (US). Viikonlopun aikana lavalle nousivat myös mm. Elastinen, Big Sean (US), Evelina, Paperi T, Mikael Gabriel, G-Eazy (US), Kasmir, Yung Lean (SE), Teflon Brothers, Post Malone (US) sekä Eevil Stöö.