Emäntä sairastui – koira odotti päiväkausia sairaalan edustalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maya-niminen koira on noussut otsikoihin Espanjassa sen tinkimättömän uskollisuuden vuoksi. Eläin nimittäin odotti leikkaukseen joutunutta omistajaansa sairaalan edessä vuorokausien ajan.

Barcelonassa asuva Sandra Iniesta alkoi tuntemaan kovaa vatsakipua ollessaan palaamassa isänsä ja Maya-koiransa kanssa kotiin lomaltaan. 22-vuotias nainen toimitettiin Alicantessa sijaitsevaan sairaalaan, jossa hänen umpilisäkkeensä leikattiin.

Akita-rotuinen Maya-koira jäi odottamaan Sandraa uskollisesti sairaalan ulkopuolelle. Eläin ei suostunut poistumaan vartiopaikaltaan Sandran isän yrityksistä huolimatta. Koira odotti leikkauksesta toipuvaa omistajaansa Daily Mail -lehden mukaan ainakin viikon ajan.

– Maya tekee vain sitä, mitä se tekee kotona Barcelonassakin. Mihin ikinä menenkin, koira on minua vastassa ovella, Sandra kuvailee Informacion-lehdelle.

Sairaalan henkilökunta piti huolen Sandraa odottavan lemmikkieläimen hyvinvoinnista. Maya noteerattiin nopeasti myös paikallisessa mediassa, ja koira on saanut lukuisia lahjoja sen uskollisuuteen ihastuneilta ihmisiltä.