Tuletko helposti surulliseksi? Se on hyvä merkki

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Surullisuutta ja alakuloisuutta pidetään liian usein negatiivisina tunteina, joissa vellovaa ihmistä yritetään heti alkaa kaikin keinoin piristämään. Ihmisten tulisi kuitenkin tutkija Tim Lomasin mukaan muistaa, että surullisuus johtuu lähes aina asioista, jotka ovat positiivisia.

Lomas kertoi Telegraph-lehdelle, että alakuloisuus ja surun tunteminen ovat terveitä ja luonnollisia tunteita. Jatkuvaa positiivisuutta ja kasvoilla loistavaa hymyä voidaan pitää tavoiteltavana hyveenä, mutta todellisuudessa surun tunteminen kertoo kuitenkin ihmisestä enemmän positiivisia asioita kuin hymy. Tutkijan mukaan surullinen ihminen luultavasti välittää ja rakastaa enemmän.

Ihminen tuntee surua yleensä silloin kuin hänen rakastamansa ihmiset, paikat tai asiat ovat uhattuna, satutettuna tai poistettuna henkilön elämästä. Surun aikana ihminen käsittelee surua aiheuttanutta tapahtumaa, minkä jälkeen hän jatkaa elämäänsä jälleen viisaampana, mikä puolestaan auttaa kyseistä ihmistä saavuttamaan pidempiaikaisen ja kestävämmän onnellisuuden tunteen.