Happohyökkäysten uhrit perustivat kahvilan – työntekijöinä pelkkiä sankareita

Ohhoh! · Stara.fi

Intiassa 15 – 17 -vuotiaat teinitytöt ovat vaarassa joutua happohyökkäysten uhriksi. Yleensä tyttöjen kasvot pilataan hapolla silloin kun he vielä opiskelevat, että heidän olisi vaikeampi saada töitä. Eräät tällaisten hyökkäysten uhriksi joutuneet naiset päättivät kuitenkin ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä ja perustaa yhdessä kahvilan.

Sheroes’ Hangout -kahvilan nimi tulee naispuolisista sankareista, jollaisiksi naiset luokittelevat kaikki, jotka ovat selvinneet hapolla suoritetusta pahoinpitelystä. Pahoinpitelyn tilaajana toimii monesti lähipiirissä oleva kateellinen sukulainen tai miespuolinen henkilö, joka ei ole saanut naiselta vastarakkautta.

Naiset ovat kääntäneet loppuelämänsä suunnan yhdessä perustamalla kahvilan, jonka avulla he pystyvät nyt tienaamaan viimein oman elantonsa ja olemaan itsenäisiä. Sheroes’ Hangout tarjoaa kahvilapalveluita kaikille, minkä lisäksi muut uhrit voivat hakea heiltä tukea, neuvoja ja töitä.