Martti Ahtisaari kannabiksen laillistamisesta: ”Ihan tolkun ajatus”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa jo useat osavaltiot ovat laillistaneet kannabiksen lääkekäytön lisäksi myös viihdekäytön. Tulokset ovat olleet lupaavia, sillä rikollisuus on vähentynyt ja verotulot ovat lisääntyneet. Suomessa keskustelu kannabiksen laillistamisesta ei kuitenkaan ole vielä kunnolla edes alkanut.

Tuoreen Miten tästä eteenpäin -kirjan perusteella presidentti Martti Ahtisaari kannattaa kannabiksen laillistamista myös Suomessa. Kirjasta löytyy nimittäin osuus, jossa käsitellään Jaakko Iloniemen ja Tapani Ruokasen kanssa maailmalla aktiivisesti käytävää keskustelua kannabiksen laillistamisesta.

– Joka todennäköisesti on ihan tolkun ajatus, Martti Ahtisaari toteaa aiheesta.

Lukemattomat tutkimukset ovat osoittaneet, että kannabis on vähemmän haitallista ja vähemmän riippuvuutta aiheuttavaa kuin esimerkiksi alkoholi ja tupakka. Ahtisaari, Iloniemi ja Ruokanen pohtivat kirjassa myös alkoholin vaikutuksia.