Tässä on tulevaisuuden matkaseuralainen – robotti pitää autokuskille seuraa

Autot Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Yöllä pimeällä ajaminen on tunnetusti haasteellista, koska kuljettaja on erityisesti silloin vaarassa nukahtaa rattiin ja ajautua ulos tieltä tai vastaantulevien kaistalle. Siksi kuljettajien pysyminen hereillä ja aistit valppaina onkin myös autovalmistajien ongelma. Niin myös Toyotan.

Japanilainen Toyota on nyt esitellyt apuvälineen väsyneille autokuskeille. Kirobo Mini on pienikokoinen robotti, jonka tehtävä on pitää kuljettajalle seuraa automatkoilla. Robotti kykenee keskustelemaan kuljettajan kanssa ja jopa reagoimaan kasvojen ilmeisiin.

Esimerkiksi robotille hymyileminen saa sen toteamaan, että kuljettaja näyttää onnelliselta. Kirobo Mini on tarkoitus tulla markkinoille Japanissa vuoden 2017 aikana. Hinta tulee olemaan noin 350 euroa.

Splash
Splash

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.