Punarinta odottaa ystävänsä saapumista – mies ruokkii lintua joka päivä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen Birdlifen mukaan ihmisen tarjoama ruokinta auttaa maassamme talvehtivia lintuja selviytymään kevääseen. Talviruokintaa on jatkettava yhtäjaksoisesti lumien sulamiseen saakka. Eräs brittimies on ainakin oppinut säännöllisen ruokkimisen tärkeyden.

Cornwallissa asuva Peter Hildick on ruokkinut kaunista punarintaa joka päivä yhdeksän kuukauden ajan. Mies on kuvannut lintukaverinsa touhuja videolle. Pieni punarinta syö suoraan Hildickin kädestä.

Eläimiä rakastava 69-vuotias mies ulkoilee labradorinnoutajansa kanssa päivittäin ja lenkki kulkee punarinnan kotipesän ohi. Koira on tottunut odottamaan omistajaansa pikkulinnun aterioimisen ajan. Suomessa talvehtivien lintujen ruokintaohjeisiin voi tutustua tästä.