Aurinkopaneeleista tehdään jo kävelyteitä Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Aurinkoenergian talteenotto on kehittynyt viime vuosina valtavasti, ja uusia innovaatioita tulee koko ajan. Kerroimme viime vuonna suunnitelmasta, jossa kokonainen maantie tehtäisiin aurinkopaneeleista. Nyt suunnitelma on edennyt toteutuksen asteelle.

Yhdysvaltalainen Solar Roadways on esitellyt aurinkopaneelinsa, josta voidaan tulevaisuudessa tehdä kokonaisia autoteitä. Näin teiden valtava potentiaali saadaan valjastettua energiatuotannon tarpeisiin.

Scott ja Julie Brusaw’n perustama yritys tuottaa jo nyt paneeleita, jotka kestävät ihmisten ja esimerkiksi eläinten painon. Jatkossa tuotekehityksen on määrä kehittää paneeleita, jotka kestävät myös autojen ja rekkojen painon. Betoni ja asvaltti peittävät nykyisin Yhdysvalloissa peräti 70.000 neliökilometriä maata, joten potentiaali on valtava.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash