Naiset selfie-kuningattaria – viikossa yli 5 tuntia kuvien ottamiseen!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nuoret naiset ovat todella hurahtaneet itsensä kuvaamiseen ja ottaneet selfie-aikakauden omakseen. 16-25 -vuotiaat naiset käyttävät itsensä kuvaamiseen aikaa viikossa jopa viisi tuntia yrittäessään napata itsestään täydellistä otosta sosiaaliseen mediaan.

Daily Mail -lehti kertoo kyselystä, johon otti osaa 2.000 naista. Kyselyn perusteella tutkijat saivat selville, että yli puolet vastanneista naisista ottaa itsestään noin kolme kertaa päivässä kuvia, ja he käyttävät joka kerta itsensä kuvaamiseen noin 16 minuuttia.

Osa naisista meikkasi ja sääti valoja ja kuvaustaustaa kuvan ottamista varten käyttäessään jopa 48 minuuttia päivästä itsensä kuvaamiseen. Viikossa naisilta kului sosiaalista mediaa varten otettaviin kuviin aikaa viisi tuntia ja 36 minuuttia.

Kuvien julkaiseminen ja muiden ihmisten reaktiot olivat tärkeitä nuorille naisille. 22 prosenttia vastanneista kertoi positiivisten kommenttien ja tykkäysten parantavan heidän itsetuntoaan. Naiset paljastivat ottavansa rohkeimpia kuvia myös herättääkseen mahdollisten ihastusten mielenkiinnon. Kauniita kuvia otettiin tämän lisäksi kostoksi edellisille seurustelukumppaneille.

Tutkijoita huolestutti kuulla, että nuoret naiset olivat sanojensa mukaan löytäneet kasvoistaan ja vartalostaan uusia virheitä ja epäkohtia itsensä kuvaamisen myötä. 27 prosenttia vastanneista myös kertoi poistavansa oman kuvansa sosiaalisesta mediasta heti jos se ei saa minuuttien sisällä positiivisia reaktioita.