Islantilainen leipuri ei tarvitse uunia – näin leivät tehdään kuumassa lähteessä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Islannissa on saaren tuliperäisyyden ansiosta runsaasti kuumia lähteitä. Niissä pulahtaminen on suosittua turistien keskuudessa, mutta paikalliset käyttävät kuumien lähteiden synnyttämää lämpöä myös muihin tarkoituksiin.

Islannin Laugarvatnissa asuva Viktor Sveinsson on leipuri, joka ei tarvitse lainkaan uunia. Hän valmistaa islantilaista ruisleipää hautaamalla sen uuman lähteen läheisyydessä olevaan maahan. Leipä on valmista noin 24 tunnin kuluttua hautaamisesta.

Sveinssonin leiväntekoon tutustutaan Alison Grasson Youtubessa julkaistulla videolla. Se voitti parhaan erittäin lyhyen elokuvan palkinnon New York Food Film Festival -tapahtumassa.

Uusimmat