Avaruustutkijat paljastivat: ”Viestit todennäköisesti peräisin toiselta sivilisaatiolta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiskunta on odottanut jo tuhansia vuosia viestejä mahdollisilta maapallon ulkopuolisilta sivilisaatioilta, ja viime aikoina tässä asiassa on edistytty merkittävästi. Tänä vuonna avaruustutkijat ovat vastaanottaneet poikkeuksellisen paljon signaaleja avaruudesta.

Nyt Independent-lehti kertoo tiistaina julkaisemassaan artikkelissa tutkijoiden analysoineen vastaanottamiaan signaaleja ja uskovan, että viime aikojen poikkeukselliset viestit ovat peräisin toiselta älykkäältä sivilisaatiolta.

Nykyisin avaruustutkijat seuraavat noin 2,5 miljoonaa tähteä, joista 234 tähdeltä on nyt vastaanotettu viestejä, joissa on havaittavissa poikkeuksellisia piirteitä. Viesteille ei ole ainakaan vielä toistaiseksi keksitty luonnollisia syitä, joten tutkijat ovat päätelleet niiden voivan olla muiden sivilisaatioiden lähettämiä viestejä.

– Havaitut signaalit ovat täsmälleen samassa muodossa kuin mitä olimme aiemmin vastaanottaneet mahdollisilta vierailta sivilisaatioilta, ja siksi päädyimme tähän arvioon, Kanadan Quebecissä sijaitsevan Lavalin yliopiston tutkijat EF Borra ja E Trottier kirjoittivat The journal Publications of the Astronomical Society of the Pacific –lehdessä.

Tutkijat pitävät viestejä todennäköisesti vieraan sivilisaation viesteinä, mutta täyttä varmuutta asiasta ei saada suuntaan tai toiseen ennen tarkempia tutkimuksia.