Suomessa uusi ME: Kahdella renkaalla 186,269 km/h – katso video!

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on tehty uusi maailmanennätys, kun Nokian Renkaiden omistama Vianor ja stunt-kuljettaja Vesa Kivimäki yhdistivät osaamisensa. Menestyksekkäästi päättyneessä ennätysyrityksessä autolla kiidettiin kahdella renkaalla huimaa 186,269 kilometrin tuntinopeutta.

Seinäjoen lentoasemalla toteutetussa tempauksessa käytetty ennätysauto oli varustettu erityisesti tähän tarkoitukseen suunnitelluilla Aramid Sidewall -teknologialla vahvistetuilla renkailla, joissa käytettiin lentokone- ja sotilaskäytössä hyödynnettyä vahvaa aramid-kuitua.

– Kahdella renkaalla ajettaessa renkaan tiekosketus on sen sivupinnalla, joten meidän oli suunniteltava erityisesti tähän tarkoitukseen sopiva erikoisrengas. Sivupinnan alueella oleva kumisekoitukseen lisätty Aramid-kuitu vahvistaa renkaan sivupintaa ja antaa sille huomattavasti paremman repimislujuuden, Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri kertoi.

Kahdella renkaalla ajon maailmanennätys toteutettiin Guinness World Records -organisaation määrittelemien sääntöjen mukaisesti. Ajettavan auton tulee olla sarjatuotantoauto, eikä ennätysajoa varten valmistettu prototyyppi.

Ajo molempiin suuntiin tulee suorittaa tunnin sisällä sadan metrin etäisyydellä toisistaan sijaitsevien nopeusmittausraporttien läpi. Maailmanennätys lasketaan näiden kahden mittauksen keskiarvona.

Edellinen nopeusennätys oli vuodelta 1997, jolloin ruotsalainen Göran Eliason ajoi autoa kahdella renkaalla 181,25 km/h.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.