Näin värisokeat näkevät – näin voit kokeilla sitä itsekin

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Värisokeus on perinnöllistä, ja yllättävän suuri osa ihmisistä onkin osittain tai kokonaan värisokeita. Yleisin värisokeus on sellainen, jossa henkilö ei erota vihreää ja punaista väriä toisistaan.

Värisokeudeksi kutsutaan kaikkia värien näkemiseen liittyviä vaikeuksia näki henkilö sitten yhden tai useamman värin väärin. Vain harvinaisimmassa ja pahimmassa tapauksessa henkilö ei näe mitään värejä vaan pelkkää valkoista, mustaa ja harmaan sävyjä.

Mind Warehouse -kanava on demonstroinut videolla miten värisokeat ihmiset näkevät maailman. Värisokeuden eri muotoja on monia, mutta jos näit kaikki videolla näkyvien kuvatestien numerot, näkösi on luultavasti kunnossa.

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube