Talossa liikkuvat kummitukset laskevat kiinteistön arvoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sanotaan, että henget jäävät kahden maailman väliin silloin, kun niillä on selvittämättömiä asioita elävien keskuudessa. Brittiläinen vakuutusyhtiö Towergate teetti kyselyn, jonka mukaan peräti kolmasosa ihmisistä on kokenut kodissaan yliluonnollisia ilmiöitä. Pahimmassa tapauksessa räyhähenget ovat pakottaneet muuttamaan.

Puolet brittiläisistä ovat kokeneet paranormaaleja ilmiöitä ainakin kerran elämässään. Peräti 12,5 prosenttia kyselyyn vastanneista on joutunut muuttamaan uuteen kotiin kummitusten pelottelun takia. Viidesosa on joutunut pyytämään tuttavia tai läheisiä kotiinsa keskellä yötä tuomaan turvallisuuden tunnetta.

Kiinteistöissä liikkuvat aaveet ovat saaneet myös potentiaalisia ostajia luopumaan kaupoista. Noin 12 prosenttia asunnosta kiinnostuneista on hylännyt mieluisan kohteen kummitusten pelossa. Myös myytävien rakennusten läheisyydessä sijaitsevat hautausmaat ja kirkot alentavat kiinteistöjen hintoja, koska ostajaehdokkaiden määrä pienenee, Express-lehti uutisoi.