Outo luonnonilmiö Siperiassa – rannalle huuhtoutui tuhansia lumipalloja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjän Länsi-Siperiassa sijaitsevan Obinlahden rannalle on ilmestynyt tuhansia erikokoisia lumipalloja. Lumipallot huuhtoutuivat Nydan kyän lähelle sijaitsevalle rannalle noin puolitoista viikkoa sitten.

Siberian Times -uutissivuston mukaan paikalliset eivät ole koskaan nähneet vastaavaa. Erikokoisia palloja on nähty 18 kilometrin alueella. Lumipallojen uskotaan syntyneen jääpalojen pyörittyä tuulen ja veden vaikutuksesta.

– Niitä on vain yhdessä paikassa. Näyttää siltä, kuin joku olisi kaatanut ne rannalle. Ne vaihtelevat tennispallon kokoisista aina lentopallon kokoisiin, paikallinen Ekaternia Chernykh kuvailee.

Vaikka ilmiö on harvinainen, ei Obinlahden tapaus ole ainoa laatuaan. BBC:n mukaan samanlaisia luonnon muodostamia lumipalloja on nähty aikaisemmin Suomenlahdella vuonna 2014 ja Pohjois-Amerikan Michiganinjärvellä vuonna 2015.