Oletteko seksuaalisesti avoin pariskunta? Näistä merkeistä tiedät

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Parisuhde toimii yleensä parhaiten, mikäli kahden ihmisen välinen seksielämä on tarpeeksi tyydyttävää molempien osapuolten mielestä. Mikään ei lähennä kahta ihmistä yhtä paljon kuin intiimi rakkaudenhetki, jossa ihot koskettavat toisiaan kauneimmalla mahdollisella tavalla.

Mikäli kumppanukset ovat sinut seksielämänsä kanssa ilman, että siitä aiheutuu päänvaivaa tai noloja tilanteita, voidaan heidän liittoaan pitää varsin onnistuneena. Luonnolliseen ja normaaliin seksielämään kuuluu, että pariskunnat voivat keskustella avoimesti kaikesta kahdenkeskiseen kanssakäymiseen liittyvästä.

Seksi paranee yleensä sitä mukaan mitä enemmän sitä harrastetaan. Rakastavaiset oppivat toistensa nautinnonlähteet ja salaiset huumaa tuottavat sopukat. Seksuaalisesti avoimessa suhteessa ei rakasteleminen ole koskaan ongelma. Se on luonnollinen ja jopa tärkeä osa toimivaa parisuhdetta.

Ei ole olemassa säännönmukaisia seksimääriä tai tapoja harrastaa seksiä. Pääasia on, että molemmat kumppanukset ovat tyytyväisiä seksielämäänsä. Pahimmassa tapauksessa parisuhteen seksiin liittyvät ongelmat saattavat ajaa partnerit erilleen. On olemassa kuitenkin ihmisiä, jotka sopivat toisilleen täydellisesti myös sängyssä ilman, että seksistä tulee arka tai hankala aihe.

Upea seksielämä on sitä, että pariskunta voi latautua tunnelmaan jo pelkän katseen avulla. He haluavat kokeilla jatkuvasti uusia asioita seksielämäänsä rikastuttaakseen. Seksille osataan myös nauraa, eikä hämmentäviä tilanteita pidetä maailmanloppuina.

Tärkeintä lienee kumppanusten välillä kipinöivä kemia, jonka takia he eivät pysty näppejään erossa ja kuuma tunnelma ajautuu usein spontaaniin rakasteluun. Pikapano pesukoneen päällä voi tuntua yhtä hyvältä seksiltä kuin tuntien tantrasessio hotellihuoneessa.

Seksuaalisesti avointen pariskuntien seksielämä ei ole tylsää. He pystyvät hengailemaan toistensa seurassa alasti. Parisuhde toimii, jos siinä ei ole salaisuuksia – edes seksiin liittyen. Fantasioista voidaan puhua normaalisti ja niitä toteutetaan kumppanin halut huomioon ottaen. Kaikkeen ei kuitenkaan tarvitse suostua, mutta se ei tarkoittaisi, etteikö toisen mieltymyksiä voisi ymmärtää. Tärkeintä on, että seksi toimii ja tyydyttää molemmat.

Lähde: Bustle