Suloinen possu tekee vapaaehtoistyötä lentokentän terapiaeläimenä

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lemmikkieläimiä on hyödynnetty kuntoutumis- ja terapiatarkoituksessa vuosien ajan. Olemme muun muassa kertoneet vanhusten, lasten ja sairaaloiden henkilökunnan luona käyneistä koirista, kissoista ja alpakoista. Nyt esittelyyn nousee terapiapossu.

San Franciscon lentokentällä voi nähdä terapiapossu LiLoun tositöissä. Possun työtehtävänä on piristää alakuloisia ja stressaantuneita lentomatkustajia. Terapiaeläimen imagoa on tuunattu erilaisten asujen avulla.

Terapiaeläintä saa silitellä ja rapsutella. Uutisoimme taannoin Los Angelesin lentokentällä työskennelleistä terapiakoirista, joiden tehtävänä oli vähentää lentopelkoisten matkustajien ahdistusta. Lemmikkieläinten läsnäololla on todistettavasti stressiä ja verenpainetta vähentävä vaikutus, Huffington Post uutisoi.