Lukutoukan paratiisi Portugalissa – hotellissa 45 000 kirjaa asiakkaiden luettavaksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Noin vuoden päivät asiakkaitaan palvellut Literary Man Óbidos Hotel on yksi maailman kiehtovimmista majoitusalan yrityksistä. Hotelli tarjoaa asiakkaidensa käyttöön kirjastoa muistuttavan teoskokoelman ja tunnelmallisia lukunurkkia.

Portugalilaisessa kirjahotellissa on yhteensä 30 huonetta. Majoitusliike tarjoaa asiakkaidensa käyttöön myös täysin varusteltua keittiötä, joko kokin kanssa tai ilman. Hotellin suurin vetonaula on kuitenkin 45.000 kirjan kokoelma, jonka otaksutaan kasvavan lähiaikoina peräti 100.000 kappaleeseen.

Suurin osa teoksista on englanninkielisiä. Hotellin kirjakasat ovat kertyneet lahjoituksista. Daily Mailin mukaan samankaltaisia kirjahotelleja löytyy myös muualta maailmalta, kuten New Yorkista, Tokiosta ja Pietarista. Airbnb-palvelusta voi puolestaan vuokrata kokonaista kirjakauppaa käyttöön, mikäli suostuu työskentelemään liikkeen kassalla sen aukioloaikoina.

A photo posted by Paulo (@paulodalmeida) on