Aleppon 47 orpolapsen koskettava videotervehdys leviää: ”Pelastakaa meidät”

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Aleppossa sijaitsevassa orpokodissa on kuvattu video, jossa lapset lähettävät terveiset omien sanojensa mukaan kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmisoikeuksista ja lapsista. He pyytävät videoterveisten myötä, että ihmiset tulisivat pelastamaan heidät.

On sanomattakin selvää, että orpolasten tekemä videotervehdys on todella koskettava. Videolla puhuu CNN-uutisten mukaan kymmenenvuotias Yasmeen Qanouz, joka aloittaa videon kertomalla, että tämä saattaa olla viimeinen kerta kun kukaan kuulee hänestä.

Videolla nähdään 47 lasta, jotka ovat menettäneet ilmahyökkäysten vuoksi vanhempansa noin kaksi vuotta sitten. Lapset toivovat yhdessä, että pääsisivät Alepposta pois. He toivovat myös, että he pääsisivät taas ilman pelkoa ulos leikkimään ja saisivat juoda ja syödä.