Japanilaisnainen halkaisi kananmunan – ei ollut uskoa silmiään

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Japanilainen nainen yllättyi halkaistessaan keittämänsä kananmunan. Kananmunasta puuttui kokonaan keltuainen. Kyseessä on harvinainen luonnonoikku, ja nainen julkaisi valkuaismunasta kuvan Twitteriin.

Kananmunista löytyy toisinaan kaksikin keltuaista. Chuchnsdboyn keittämässä kananmunassa ei ollut yhtäkään. Kokovalkoinen kananmuna on ihmetyttänyt netinkäyttäjiä ja kuvaa on jaettu kymmeniätuhansia kertoja. Normaalisti virheelliset kananmunat karsitaan pois jo kanaloiden munanlajitteluvaiheessa.

Kananmunat säilyvät yleensä hyvin parasta ennen -päivämäärän jälkeen jääkaapissa. Vaikka kananmunien säilyvyysajaksi ilmoitetaan 28 päivää, ovat munat syötäviä usein vielä pidemmän ajan päästä. Kananmunan tuoreutta voi testata veden avulla. Mikäli kananmuna kelluu, on se mennyt huonoksi.