Pandapoikaset pääsivät ensikerran ulos – onko söpömpää nähty?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Osa eläintarhoista tekee arvokasta luonnonsuojelutyötä lajien säilymisen vuoksi. Kiinassa asustavat pandakarhut lukeutuvat maailman hellyttävimpiin eläimiin ainakin ulkonäkönsä osalta. Uhanalainen laji löytyy kuitenkin vain lähinnä eläintarhoista, joissa ne tarjoavat perin hellyttäviä hetkiä vierailijoille.

Atlantan eläintarhassa asusteleva isopanda Lun Lun synnytti syyskuun alussa kaksi pentua, jotka saivat nimet Ya Lun ja Xi Lun. Pienokaiset ovat nyt neljän kuukauden ikäisiä ja viisikiloisia, ja ne pääsivät eilen tutkimaan ensimmäisen kerran panda-aitaustaan.

Kahden isopandapennun syntyminen on hieno saavutus eläntarhaoloissa, sillä lajin jatkuminen on riippuvainen vankeudessa tapahtuvasta lisääntymisestä. Molempien poikasten oletetaan selviytyvän koko pentuajastaan hengissä. Sitä ennen niiden elämä on kuitenkin vielä pitkään maidon juomista ja emon hoivissa nautiskelemista.

Splash
Splash
Splash