Maailman tunnetuin puu on poissa – myrsky oli ikoniselle nähtävyydelle liikaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen Kalifornian Sierra Nevadassa sijaitseva The Pioneer Cabin Tree, niin sanottu Tunnelipuu, lienee maailman tunnetuin yksittäinen puu. Jopa tuhatvuotinen puujättiläinen tunnetaan siitä, että sen läpi kulki autotie. Nyt puuvanhus on kohdannut tiensä pään myrskyssä.

Kalifornian viranomaiset ilmoittivat verkossa puun kaatuneen sunnuntaina Calaveras Big Trees -luonnonpuistossa, kun raju myrsky moukaroi Kaliforniaa. Jättiläispuuhun koverrettiin auton mentävä aukko jo 1880-luvulla, ja sen jälkeen puu kesti sadat myrskyt kaatumatta.

Suosituksi nähtävyydeksi muuttunut puu ikuistettiin sittemmin lukemattomien turistien valokuviin. Viime vuosina paikalle ei enää päässyt autolla, vaan ainoastaan jalkaisin. Puun kaatumisessa ei syntynyt henkilövahinkoja, mutta turistiryhmä oli vieraillut puun luona vain kolme tuntia aiemmin.

R.I.P. Pioneer Cabin Tree: a winter storm in California has felled this famous sequoia in Calaveras Big Trees State Park. The tree was so massive that an automobile could pass through the tunnel at its base. This photograph of the tree dates from circa 1870, before the tunnel was carved out in the 1880s. It comes from an album of photographs of California presented by Edward Vischer to John Prince-Smith [WA Photos 245]. … #pioneercabintree #calaverasbigtrees #calaverasbigtreesstatepark #treesofinstagram #giantsequoia #giantsequoias #sequoia #sequoiatrees #sierranevada #westernamerica #californiana #westernamericana #19thcenturyphotos #19thcenturyphotography #librariesofinstagram #beineckelibrary #specialcollections #brbl #yalelibrary #rip #restinpeace #requiescatinpace

A photo posted by Beinecke Library (@beineckelibrary) on