Tästä NASA ilmoitti – upeita revontulia pohjoisella taivaalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen miten Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA ilmoitti, että lähipäivinä maapallolla voidaan nähdä poikkeuksellisen voimakkaita revontulia. Niiden taustalla oli tavallista voimakkaampi aurinkotuuli, joka vaikuttaa revontulien esiintymiseen.

Nyt Splash-kuvatoimisto on julkaissut Norjan Tromssassa ikuistettuja valokuvia sikäläisistä revontulista. Ne ovat toki upeita esimerkiksi yhdysvaltalaiseen makuun, mutta Suomessa suomalaiset valokuvaajat ovat pystyneet ikuistamaan monin verroin upeampia otoksia myös aivan viime aikoina.

Alla nähdään vertailun vuoksi ensin kuvat Norjan revontulista ja niiden jälkeen valokuvaaja Markus Kiilin Instagramissa julkaisemat verrokkikuvat. Jokainen voi itse päättää miten Norja-Suomi -maaottelu päättyy revontulikuvien osalta.

Splash
Splash

Auroras at Skibotn

A photo posted by Markus Kiili (@markuskiili) on

Äijäkoski Muonio. #arctic #finland #lapland #auroraborealis #northernlights #Muonio #muonionjoki #äijäkoski

A photo posted by Markus Kiili (@markuskiili) on

#auroraborealis at #äkäslompolo #auroras #northernlights #lapland #Finland #landscape #nightphoto

A photo posted by Markus Kiili (@markuskiili) on