2 000 vuotta vanhoja dildoja löytyi Kiinasta – mukana myös anustappeja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet saattavat kuvitella erilaisten seksilelujen olevan melko uusi länsimainen keksintö, mutta totuus on jotain aivan muuta. Petipuuhia piristäviä välineitä käytettiin esimerkiksi Aasiassa jo kauan ennen 1900-luvun seksuaalista vapautumista.

Kiinassa 200-luvulla vallinneen Han-dynastian aikaisista hautaholveista on löydetty fallisia seksivälineitä, kuten hihnalla kiinnitettäviä dildoja ja jadesta valmistettuja anustappeja. Vuosien 1995 ja 2011 välillä löydetyt esineet ovat peräisin varakkaille aristokraateille kuuluvista haudoista.

IFL Science -sivuston mukaan seksilelut eivät suinkaan olleet pelkkiä koristeita, van selvästi suunniteltuja käyttöä varten. On epäselvää, oliko ne suunniteltu varta vasten miesten vai naisten käytettäväksi. 2.000 vuotta vanhat seksilelut ovat ensi kertaa esillä Kiinan ulkopuolella San Franciscon Tomb Treasures -näyttelyssä.