Mustien ”goottikukkojen” suosio räjähti – munasta maksetaan jo 200 dollaria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pienkanaloiden pitämisestä on tullut suosittu harrastus myös Suomessa. Ihmiset nauttivat omavaraisesta kananmunatuotannosta ja kotkottavien lemmikkien hoitamisesta. Kanasta on olemassa yli 350 rotua, mutta näistä mielenkiintoisin lienee kauttaaltaan pikimusta Ayam Cemani. Jopa kanan kieli on sysimusta.

Tummanpuhuva väri ei kuitenkaan rajoitu pelkästään linnun ulkokuoreen, sillä jopa sen luut, sisäelimet ja liha on väritykseltään mustia. Goottikukoista on tullut nyt niin suosittuja, että ne myydään välittömästi loppuun mustia kanoja kasvattavilta kanatarhoilta. Siitäkin huolimatta, että yhden yksilön hinta voi kohota 2.000. Tipuista joutuu maksamaan satasia, mikäli sellaista onnistuu ylipäätään löytämään.

Gizmodo uutisoi, että Floridassa mustia kanoja kasvattava Greenfire Farmsin omistaja Paul Bradshaw kertoo, että goottikukkojen suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Nyt jopa hedelmöittymättömistä Ayam Cemanin kananmunista maksetaan 199 dollaria kappaleelta. Aasialaiset uskovat, että mustilla kanoilla on myyttisiä voimia. Lajin väri johtuu fibromelanosis-geenistä.

What better way to celebrate 1,000 followers than with an Ayam Cemani picture?! Thanks for all the support!

A photo posted by Greenfire Farms (@greenfirefarms) on

We can never get enough of these portraits of the Ayam Cemani rooster.

A photo posted by Greenfire Farms (@greenfirefarms) on

With the rest of the farm, these Ayam Cemani's are getting ready for the frost hitting tonight.

A photo posted by Greenfire Farms (@greenfirefarms) on

Orange is the new black: our Swedish black hens devouring some pumpkins.

A photo posted by Greenfire Farms (@greenfirefarms) on

Ayam Cemani chick

A photo posted by Greenfire Farms (@greenfirefarms) on