Löytyikö avaruudesta elämää? NASA järjestää suuren tiedotustilaisuuden

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA ilmoitti eilen järjestävänsä keskiviikkoiltana merkittävän tiedotustilaisuuden, jonka aiheena on löytö oman aurinkokuntamme ulkopuolelta. Avaruushallinnon tiedotteessa paljastettiin, että löytö liittyy toista tähteä kiertävään planeettaan.

NASA/JPL-Caltech/T. Pyle

Ilmoitus käynnisti heti spekulaatiot mahdollisesta maapallon ulkopuolisen elämän löytymisestä niin sanotulta eksoplaneetalta. Avaruudesta on löydetty viime vuosina useita tuhansia eksoplaneettoja, joista arviolta 550 on Maan kaltaisia ja jotka kiertävät toista tähteä.

Heinäkuussa 2015 NASA vahvisti, että avaruudesta oli löytynyt Kepler-452b -niminen planeetta, joka on 60 prosenttia suurempi kun maapallo ja noin kuuden miljardin vuoden ikäinen, eli 1,5 miljardia vuotta Maata vanhempi. Planeetta kiertää aurinkonsa 385 päivässä, eli sen vuosi on vain hieman Maata pidempi. Lisäksi NASA ilmoitti tehneensä 11 muutakin vastaavaa löytöä. Tuolloin NASA ei ollut vielä varma oliko planeetalla elämän edellytyksiä.

Avaruushallinto ilmoitti samalla, että kaikki löytöön liittyvät ja mahdolliset medioille etukäteen toimitettavat tiedot saa julkistaa aikaisintaan tiedotustilaisuuden alussa. NASA lähettää tiedotustilaisuuden koko maailmalle suorana lähetyksenä verkossa. Tilaisuus järjestetään Yhdysvaltojen Washingtonissa.