Venezuelan hiihtäjä Lahden MM-kisoissa – hiihti lumella ensimmäistä kertaa

Urheilu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Venezuelasta Lahden MM-kisoihin saapuneen Adrian Solanon tie Suomeen on ollut melko vaiherikas. Hiihtäjää luultiin rikolliseksi Pariisissa, jossa häntä pidettiin viisi päivää pidätettynä ennen kotimaahan palauttamista. Lopulta Aleksi Valavuori keräsi joukkorahoituksella Solanolle uudet matkarahat, joiden ansiosta hiihtäjä saatiin viimein Suomeen.

Adrian Solano lähti hiihtämään kymmenen kilometrin karsintamatkaa Helsingin Sanomien mukaan Harri Kirvesniemen vanhat monot jalassaan. Solano oli aiemmin hiihtänyt vain rullasuksilla, ja hänelle lumella hiihtäminen oli nyt MM-kisoissa ensimmäinen kerta. Venezuelalaishiihtäjä joutui keskeyttämään karsintamatkan jo ensimmäisen viiden kilometrin jälkeen.

Twitterissä on lähtenyt leviämään video, jossa nähdään Solanon lähtö ja osa hiihdetystä matkasta. Videolla nähdään miten vaikeaa hiihtäminen lumella ensikertalaiselle on. Solano kompuroi, kaatuili ja hänen sauvansakin katkesi kesken matkan, mutta mies kuitenkin iloitsi mahtavasta kokemuksesta, jonka hän MM-kisoista sai.