Meksikolaiset eivät halua enää Yhdysvaltoihin – laittomien rajanylittäjien määrä romahti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka Donald Trumpin presidenttikaudella Yhdysvaltoihin suuntautuvat matkustajamäärät ovat romahtaneet eri puolilta maailmaa. Esimerkiksi Euroopasta lentomatkustajien määrä putosi Travel Weeklyn mukaan peräti 13,6 prosenttia vuoden takaiseen.

Matkailijamäärän romahtaminen tarkoittaa matkailualalle heti miljardiluokan menetyksiä ja pitkällä tähtäimellä massairtisanomisia. Matkailu on Yhdysvalloissa 60 miljardin dollarin bisnestä vuosittain ja koko maan viidenneksi suurin teollisuudenala.

Yhdysvaltojen houkuttelevuudella on ollut myös toisenlainen vaikutus. Trumpille suosiollinen Fox News nimittäin uutisoi eilen, että meksikolaisten laittomien rajanylittäjien määrä on sekin romahtanut Trumpin toistaiseksi vielä lyhyellä kaudella.

Homeland Security -viraston mukaan rajanylittäjien määrä putosi tammi-helmikuussa peräti 40 prosentilla verrattuna aikaisempaan, kun normaalisti vuoden kahtena ensimmäisenä kuukautena määrissä nähdään 10-20 prosentin kasvu. Viraston mukaan syynä Yhdysvaltojen houkuttelevuuden heikentymiseen ovat kiristyneet maahanmuuttolait ja entistä matalampi kynnys maasta karkottamiseen.