Suomalainen asiantuntija rentoutuksista: ”Alamme tuntea parempia tunteita”

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

2000-luvun hektisessä maailmassa kiire on monien elämässä läsnä joka päivä aamusta iltaan, niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin. Siksi rentoutumisen taito on nykyisin tärkeämpi kuin koskaan aiemmin. Suomalainen startup Vieno tarjoaa ammattilaisten tekemiä äänirentoutuksia verkossa.

Nyt Vienon asiantuntija Tiina Jokela on kirjoittanut rentoutumisesta yhtiön blogiin. Hänen mukaansa rentoutuminen vaikuttaa ihmiseen enemmän kuin moni olettaa. Se nimittäin auttaa esimerkiksi tunteiden tunnistamisessa, helpottaa niiden ilmaisemisessa ja avaa fyysisiä ja psyykkisiä lukkoja.

– Se mitä ajattelemme ympärillämme olevista asioista, vaikuttaa tunteisiimme. Tunteilla taas on tärkeä osa siinä, miten tulkitsemme maailmaa. Tunteiden kuunteleminen on tärkeä osa ihmisyyttä ja omien tunteiden ymmärtäminen auttaa meitä voimaan paremmin, Tiina Jokela kirjoittaa.

– Kun olemme hyvällä tuulella, ympärillämme olevat asiat näyttävät positiivisemmilta. Ja koska ajatuksemme vaikuttavat tunteisiimme, alamme näin ollen tuntea parempia tunteita.

Lue koko kirjoitus tästä.

Rentoutusharjoituksista yksi tutuimpia on suggestiorentoutuminen. Sen tavoitteena on saada ihminen tuntemaan kehonsa ja mielensä rennoksi, jolloin ne rentoutuvat myös todellisuudessa. Rentoutumisen opettelu onnistuu helposti äänitteiden avulla, jolloin voi rentoutua juuri silloin kun itselle parhaiten sopii.