Hymy: Postin tietojärjestelmä paljastaa asiakkaidensa pakettitietoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Postin toiminta on viime kuukausina ihmetyttänyt kovasti suomalaisia, kun postin kuljettamiseksi perustettu yhtiö ei kykene suorittamaan ydintoimintojaan, eli postin kuljettamista lähettäjiltä vastaanottajille. Viime kuukausina merkittävä määrä postia on toimitettu perille viikkokausia myöhässä.

Tänään paljastui, että Postin tietojärjestelmässä on mitä ilmeisimmin vakava tietoturva-aukko. Hymy-lehti nimittäin uutisoi tapauksesta, jossa helsinkiläismies kirjautui Netpostin järjestelmään omilla tunnuksillaan, mutta näki omien pakettiensa tietojen lisäksi myös muiden ihmisten postilähetysten tietoja.

Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai salasanalla, joten ventovieraiden ihmisten postitietojen näkeminen yllätti.

Lehden mukaan palvelussa hänelle näkyi kuusi eri lähetystä, joista vain yksi oli asiakkaan oma. Loput viisi lähetystä kuuluivat aivan muille ihmisille. Kaiken lisäksi muiden pakettien vastaanottajien nimet olivat näkyvissä, kuten myös lähetyksen paino ja milloin se oli noudettu. Posti ei ole vielä vastannut miehen lähettämään selvityspyyntöön asiassa.

Lue Hymy-lehden artikkeli aiheesta tästä.