Helium-palloilla lentänyt tuomittiin jättikorvauksiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadan Calgaryssa asuva Daniel Boria päätyi otsikoihin vuonna 2015 uhkarohkean tempauksensa ansiosta. Mies nousi neljän kilometrin korkeuteen puutarhatuolilla, johon hän oli kiinnittänyt yhteensä 110 heliumpalloa.

Nyt Boria on joutunut ottamaan vastuuta teostaan. 27-vuotias mies määrättiin oikeudessa maksamaan 24.600 euron edestä vahingonkorvauksia. Virallinen rikosnimike on ilma-aluksen vaarallinen käyttö.

– Tempauksessa ei ollut mitään fantastista, hauskaa tai ilahduttavaa. Näin typerälle teolle ei löydy ennakkotapausta, tuomari Bruce Fraser kuvaili CBC Canada -uutissivuston mukaan.

Miehen teon aikana samassa ilmatilassa lensi yhteensä 24 lentokonetta. Mikäli hän olisi leijaillut esimerkiksi matkustajakoneen eteen, olisivat satojen ihmisten henget voineet olla vaarassa.

Boria maksoi tempun aikana käytetyistä heliumpalloista yhteensä yli 12.000 euroa. Stuntin tarkoituksena oli mainostaa miehen All Clean Natural -yritystä. Hän vertasi itseään maailman ensimmäisen toimivan lentokoneen kehitelleisiin Wrightin veljeksiin ja kertoi, ettei kadu tekoaan.