Näin paljon ihmisen tulisi liikkua laihtuakseen – vähemmän kuin ajattelit!

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisten hormonitoimintaan erikoistunut lääkäri Sara Gottfried on huomannut, että ihmiset aloittavat liian intensiivisen liikkumisen halutessaan pudottaa painoa. Gottfriedin mukaan laihduttajan tulisi liikkua vähemmän aikaa, kevyemmin ja säännöllisemmin sen sijaan, että treenaisi kovaa ja kauan.

Kokeneen liikkujan kohdalla asia on erilainen, mutta Gottfried painottaa, että halutessaan laihtua ihmisten tulisi liikkua neljä kertaa viikossa 20 – 30 minuuttia kerrallaan. Tämä edistää aineenvaihduntaa, tehostaa hyvänolon hormonien tuotantoa ja rasvan palamista. Liian raskaat ja pitkät treenit stressaavat vasta-alkajan kehoa ja estävät rasvan palamisen.

Sara Gottfried kertoi Daily Mail -lehdelle, että liian pitkään kestänyt suoritus tai liian intensiivinen treeni lisää kokemattoman liikkujan kehossa niin paljon stressihormonia, että se hidastaa ja jopa estää rasvan palamisen. Tästä syystä lääkäri neuvookin liikunnan aloittavia laihduttajia aloittamaan liikkumisen maltillisesti ja muistamaan, että myös hyötyliikunta ja aktiivisuus päivän aikana ovat tärkeämpiä kuin raskas treeni istumatyön jälkeen.