Sääntö-Suomi iski jälleen! Järjetön ilmoitus ravintolan terassilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen alkoholilaki sisältää tunnetusti monia hyvinkin erikoisia ja jopa tragikoomisia pykäliä. Nyt erästä niistä ihmetellään jälleen sosiaalisessa mediassa. Helsingissä sijaitseva huippusuosittu ravintola Döner Harju yllätti nimittäin asiakkaansa ilmoituksella, jossa se kertoo alkoholilain estävän asiakkaiden kävelyn ravintolan terassille alkoholijuoman kanssa.

Ajatuspaja Liberan tutkimusjohtaja Heikki Pursiainen on julkaissut Twitterissä valokuvan ilmoituksesta, jossa ravintola kertoo miksi asiakkaat eivät voi kävellä alkoholijuomien kanssa ravintolan ovesta ravintolan omalle terassille, koska silloin asiakkaan tulisi ylittää annistelualueeseen kuulumaton jalkakäytävä. Jalkakäytävän yli alkoholijuoman saa siirtää vain ravintolan tarjoilija.

– Jos haluat nauttia alkoholijuomia parklet-terassilla, ilmoita siitä ystävällisesti kassalla. Kassa antaa sinulle pienen tarjottimen alkoholijuomia varten. Jätä tarjotin terassimme vieressä olevalle ”anniskelujuomien siirtopisteelle”. Tarjoilija siirtää seuraavan kerran terassilla käydessään alkoholijuomatarjottimesi jalkakäytävän yli pöytääsi, Döner Harjun ilmoituksessa todetaan.