Tutkijoilta ällistyttävä väite: Vissyvesi lihottaa!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmisten ovat alkaneet kiinnittämään huomiota viime vuosina entistäkin enemmän syömiensä ruokien terveellisyyteen. Nyt tiedemiehet ovat toteuttaneet tutkimuksen, jonka mukaan hiilihapolliset juomat, kuten vissy, aiheuttavat ylipainoa. Syy löytyy juomien sisältämästä hiilidioksidista.

Elämme aikakautta, jolloin sallittujen ja terveellisten ruoka-ainelista saattaa tuntua lyhyemmältä kuin kiellettyjen ruokien. Obesity Research & Clinical Practice -nimisessä julkaisussa on nyt kerrottu tutkimuksesta, jonka mukaan hiilihapollinen vesi aiheuttaa liikalihavuutta. Syynä ovat soodavedessä olevat kuplat, jotka aiheuttavat lisääntynyttä näläntunnetta.

Tiedemiehet testasivat hiilihappojen vaikutusta rotilla. Vissyä juoneet laboratorioeläimet lihoivat enemmän kuin tavallista vettä saaneet toverinsa. Nyt hiilihapotettujen juomien arvellaan laukaisevan näläntunnetta sääteleviä hormoneja kehoon. Ravintoasiantuntijat eivät allekirjoita väitettä ja odottavat, että samankaltainen koe toteutettaisiin ihmisillä, Daily Mail uutisoi.