Turistit syöttivät roskaruokaa – ylipainoinen apina pelastettiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Bangkokilaiset eläinlääkärit yrittävät pelastaa eläinsuojaan toimitetun ylipainoisen apinan hengen. Thaimaalainen apina on paisunut tuhtiin kuntoon turistien takia. Sille on annettu läjäpäin roskaruokaa ja limonadia.

Ylipainoinen apina on pantu nyt tiukalle dieetille. Se on saanut paikallisilta lempinimen Uncle Fat, koska apinan keskivartalo on silmiinpistävän iso. Apinan vatsassa oleva rasva on muuttunut kasvainta muistuttavaksi köntiksi.

Apinalle annetaan nyt pelkästään kasviksia ja puhdasta lihaa. Associated Pressin julkaisemalla videolla nähdään, kuinka eläinlääkärit tutkivat apinan röntgenkuvia. Uutisessa ei kuitenkaan kerrottu, aiotaanko apinan vatsassa oleva kasvain poistaa myöhemmin kirurgisesti.