Drinkkiin sekoitetaan lintuhämähäkin myrkkyä – voi aiheuttaa kramppeja

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Mikäli perinteiset alkoholipitoiset drinkit kuulostavat liian kesyltä, tarjoilee Mexicossa sijaitseva Luciferina Bar tavallista tujumpaa cocktailia. Sen valmistuksessa käytetään aitoa hämähäkin myrkkyä.

Harry Potter -kirjoista tutun hämähäkin mukaan nimetyn Aragog-drinkin kehitteli Luciferina Barin miksologi Romeo Palomares. Idea juomaan tuli paikallisen torikauppiaan suositeltua miehelle lintuhämähäkin myrkkyä antamaan drinkille lisää potkua.

Juoma koostuu meksikolaisesta mezcalista, chileläisestä piscosta, brasilialaisesta cachacasta, mangomehusta, sitruunasta ja pienestä määrästä lintuhämähäkin myrkkyä. Myrkkyä cocktailissa on noin 0,05 prosenttia 500 millilitraa kohti. Palomaresin mukaan lääkäri on todennut sen olevan turvallinen määrä ihmisen nautittavaksi.

Oddity Central -sivuston mukaan Aragogin juominen puuduttaa kielen noin 10 minuutiksi. Tämän jälkeen suussa tuntuu vuoron perään kihelmöivän ja jopa kramppaavan noin kahden tunnin ajan. Jotkut asiakkaat ovat kertoneet myös silmäluomien tuntuneen raksaalta ja syljen erityksen lisääntyneen.

Drinkki kehiteltiin alun perin vuonna 2015 erityisesti Kuolleiden päivä -nimellä tunnettua juhlaa silmälläpitäen. Nykyään Aragogeja myydään Luciferina Barissa parhaimmillaan jopa 200 kappaletta yhden illan aikana.