Naisen asulla ei olekaan merkitystä – mies kiinnostuu muutenkin

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisilla on tapana laittautua ja miettiä asuvalintaansa hyvin tarkkaan sellaisina iltoina, kun he toivovat löytävänsä miespuolista seuraa baarista. Nyt tutkijat ovat saaneet uuden tutkimuksen avulla selville, että naisten ei tarvitsekaan stressata pukeutumisesta ja asuvalinnoistaan niin paljon.

Science Daily -sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa selvitettiin miten paljon ihmisten pukeutuminen vaikutti siihen näyttikö henkilö viehättävältä ja seksikkäältä vastakkaisen sukupuolen edustajan silmissä. Tutkijat huomasivat, että asuilla oli hyvin vähän merkitystä sen kanssa miten seksikkäänä heitä pidettiin.

Tutkijat huomasivat, että henkilöiden pupillit laajenivat aina sellaisten henkilöiden kohdalla, joista he olivat seksuaalisesti kiinnostuneita. Pupillit laajenivat samojen henkilöiden kohdalla joka kerta riippumatta siitä mitä miehillä tai naisilla oli yllään.

Näyttävä asu tai sellainen asuvalinta, joka saa kantajansa tuntemaan oman olonsa itsevarmaksi on varmasti aina oikea ja hyvä valinta. Mikäli henkilö on seksuaalisesti toisesta kiinnostunut, asulla ei ole kuitenkaan niin suurta merkitystä hänen silmissään.