Kevyt liikunta tekee onnelliseksi – kävely parempaa kuin hikitreeni

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tutkimusten mukaan onnellisuutta tavoittelevan ihmisen kannattaa harrastaa liikuntaa. Sillä on kuitenkin suuresti eroa, kuluttaako aikaansa kuntosalilla rehkien vai luonnossa leppoisasti kävellen. Parhaiten mielialaa kohottaa kevyt liikunta.

Connecticutin yliopisto seurasi 419 ihmisen liikkumista neljän päivän ajan. Lisäksi osallistujat vastasivat kyselyyn, jossa tiedusteltiin heidän liikuntatottumuksia, mielialaa ja liikunnan tuottaman kivun määrää. Tulosten perusteella paljon paikallaan olleet henkilöt olivat kaikista onnettomimpia. Onnellisimpia olivat he, jotka liikkuivat kevyesti päivittäin.

Tulosten mukaan 15-20 minuuttia päivittäin ulkoilleet ihmiset olivat onnellisempia kuin vaikkapa yhtä kauan hölkänneet ihmiset. Kevytttä liikuntaa harrastaneilla oli myös vähemmän kipuja ja vaivoja. Tehokkaita treeniä harjottaneiden ihmisten mieliala ei kuitenkaan laskenut harjoittelun takia, joten kuntokuureja on turha vaihtaa onnellisuuden nimissä kevyempiin harjoitteisiin – mikäli on muuten tyytyväinen elämäänsä.