Oletko vaikea ystävä? Nämä 5 merkkiä paljastavat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ystävyyssuhteiden tulisi tuoda ystävysten elämään iloa, tukea, rakkautta ja naurua. Ystävyyssuhteet koostuvat aina kahdesta ihmisestä, minkä vuoksi sen laatuun vaikuttaa kumpikin osapuoli yhtälailla. Mikäli suhde alkaa tuntumaan raskaalta kannattaa tarkkailla omaa käytöstä ja miettiä, että onko syy itsessä.

The List -sivuston mukaan raskaan ja ystävyyssuhteen myrkyttävän osapuolen voi tunnistaa seuraavanlaisesta käytöksestä.

1. Valitat jatkuvasti

Ystäviltä tulee saada tukea. Jos keskustelunne menevät kuitenkin aina vain sinun ongelmiisi ja sinun valittamiseesi, olet luultavasti huono kuuntelija ja annat ystävällesi vain huonoa energiaa.

2. Kierot kehut

Kehut ystävääsi aina taka-ajatuksen kanssa tähän tapaan: ”Ihailen sitä, että voit pukeutua mihin asuun tahansa koska sinua ei näytä yhtään kiinnostavan se, että miltä sinä näytät”.

3. Et muista mitä ystävällesi kuuluu

Mikäli vaadit ystävääsi muistamaan omat suhdekoukerosi, sinunkin tulisi muistaa mitä hän on viimeksi kertonut sinulle omistaan.

4. Juoruilet ystävästäsi kun hän ei ole paikalla

Toisesta ihmisestä pahan puhuminen on myrkyttävää käytöstä, jossa petät ystävän luottamuksen ja pidät hauskaa hänen kustannuksellaan.

5. Et ole onnellinen ystäväsi menestyksestä

Ystäväsi hyvien uutisten ei tulisi merkitä sinulle huonoja uutisia. Jos ystäväsi saa ylennyksen, menestyy tai rakastuu, sinun kuuluisi olla onnellinen hänen puolestaan.