Kalastaja yllättyi toden teolla – valtava valkohai hyppäsi veneeseen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Haita tarvitsee harvemmin varoa kuivalla maalla, mutta poikkeus vahvistaa säännön. 73-vuotias australialaismies joutui taannoin valkohain yllättämäksi oman veneensä suojassa.

Terry Selwood oli kalastamassa napsijakaloja Evans Headin rannan lähettyvillä jonkin hypätessä pinnan alta hänen veneeseensä. Nopeasti kävi ilmi, että kyseessä oli 2,7 metriä pitkä ja 200 kiloa painava valkohai.

– Näin vain jonkin hyppäävään veneeseeni. Hain evä osui otsaani ja kaaduin sen voimasta polvilleni, Selwood kuvaili ABC-uutissivustolle.

Kalastaja hälytti nopeasti paikallisen meripelastusseuran apuun. Pelastushenkilökunta haki ensin Selwoodin pois veneestään, minkä jälkeen he saapuivat noutamaan kuollutta haita pois.

Selwoodin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hän kokee 60 vuotta kestäneen kalastusharrastuksensa aikana jotain vastaavaa. Järkytyksestä huolimatta hän aikoo jatkaa kalastamista tulevaisuudessakin.

– Kyseessä ei ollut kummoinen tarina. Se oli arkipäiväinen asia joka vain sattui tapahtumaan ja joka on nyt ohi. Tulen kyllä varmasti muistamaan sen aina, mies toteaa.

 

Great white shark leaps into lone fisherman's boatNew Marine Rescue recruit Lance Fountain took these amazing…

Publié par Marine Rescue NSW sur lundi 29 mai 2017

Publié par Marine Rescue NSW sur lundi 29 mai 2017

Publié par Marine Rescue NSW sur lundi 29 mai 2017