Raju myrsky koetteli Moskovaa – maailmanlopun tunnelma välittyy videoista

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tuhovoimaiset ukkosmyrskyt koettelivat maanantaina Venäjän pääkaupunkia, Moskovaa. Myrskyn aiheuttamissa tuhoissa on kuollut yhteensä 16 ihmistä, ja lisäksi sadat ihmiset ovat joutuneet sairaalahoitoon.

Harvinaisen voimakkaat tuulet puhalsivat pahimmillaan jopa 110 kilometrin tuntivauhdilla. Myrskyä kuvaillaan pahimmaksi, mitä kaupungissa on nähty yli 100 vuoteen. Tuuli repi irti rakennusten kattoja ja kaatoivat maahan niin puita kuin ihmisiäkin.

BBC:n mukaan monet kuolemantapauksista tapahtuivat puiden kaaduttua ihmisten päälle. Myrsky aiheutti tuhoja myös katkomalla sähkölinjoja.

Myrskyn tuhoja kuvaavat videot ja kuvat levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa. Niissä nähdään muun muassa kuinka tuuli repii tenniskentän katon, tuhoaa lukuisia rakennuksia ja puita sekä kaataa kokonaisen nostokurjen.

 

Последствия ветра #ВШымкенте #Шымкент #Ветер #ураган

A post shared by 🌐"В ШЫМКЕНТЕ" (@v_shymkente) on