Burger King suututti Belgian kuninkaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikaruokaketju Burger King on onnistunut herättämään tuoreella mainoskampanjallaan närää Belgian kuningashuoneessa. Ravintolaketju pytää verkossa ihmisiä valitsemaan maan kuninkaan Philippen ja Burger Kingin väliltä.

Pian ensimmäisen ravintolansa Belgiaan avaava Burger King järjestää verkossa Who is the King -äänestyksen, jossa maan kansalaiset voivat antaa äänensä joko kuningas Philippelle tai Burger Kingille. Mikäli he valitsevat Phillippen, pyytää sivusto heitä miettimään kahdesti.

– Oletko varma? Hän ei ole se, joka tulee paistamaan ranskanperunasi, sivusto kysyy.

Belgian kuninkaallinen perhe on kritisoinut Burger Kingiä tempauksesta. Virallisen syyn mukaan tämä johtuu siitä, ettei yhtiö pyytänyt lupaa käyttää kuninkaan kuvaa mainoksessa. Sivustolla Philippeä edustaa piirretty karikatyyri.

– Emme hyväksy tällaista lähestymistapaa. Emme olisi koskaan antaneet yhtiölle siihen lupaa, sillä kyse on kaupallisesta tarkoituksesta, kuninkaallisten edustaja Pierre Emmanuel de Bauw kuvailee BBC-uutissivustolle.