Donald Trumpin outo twiitti hämmentää – keksi uuden sanan?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin tuoreinta yöllistä Twitter-päivitystä. Presidentti vaikuttaa nimittäin keksineen yllättäen täysin uuden sanan.

Twiitissä luki ”Despite the constant negative press covfefe”, eli lehdistön jatkuvasta negativiisesta covfefesta huolimatta. Trumpin tarkoituksena oli ilmeisesti kirjoittaa ”despite the constat negative coverage”, eli lehdistön jatkuvasta negatiivisesta uutisoinnista huolimatta.

Covfefe-sana alkoi nopeasti elämään omaa elämäänsä sosiaalisessa mediassa. Twiitin hämmentävyyttä ei vähentänyt se, ettei se jatkunut millään tavalla tai vaikuttanut liittyvän aikaisempiin päivityksiin. Viestiä ei myöskään poistettu tai muokattu tuntikausiin ilmeisestä virheestä huolimatta.

Donald Trump jakoi sittemmin uuden Twitter-päivityksen aiheeseen liittyen. Hän yritti pelastaa tilanteen kehottamalla ihmisiä selvittämään covfefe-sanan todellisen merkityksen.

Trumpin twiitti keräsi muutamassa tunnissa kymmeniä tuhansia uudelleentwiittauksia ja yli sata tuhatta tykkäystä. Covfefe alkoi myös trendaamaan sosiaalisessa mediassa käyttäjien kehitellessä omia teorioitaan sanan tarkoituksesta ja siitä, kuinka twiitti sai alkunsa.

 

Twitter