Donald Trumpin Twitter-seuraajista löytyi 9,1 miljoonaa feikkiprofiilia

Digi · Terhi Piiroinen

Tämän vuoden helmikuussa tarkasteltiin Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin sosiaalisen median tilejä suurennuslasilla. Tällöin kävi ilmi, että miehen Twitter-tilin 23 miljoonasta seuraajasta noin viisi miljoonaa oli ohjelmoituja tekoprofiileja tai passiivisia käyttäjiä. Valeseuraajien määrä on nyt kasvanut räjähdysmäisesti.

Sosiaalisen median seuraajia kartoittavan SocialRankin perustaja Alex Taub kertoo DailyDot-julkaisulle, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin profiililla on miljoonia valeseuraajia. Pelkästään toukokuun aikana valeseuraajien määrä kasvoi 900.000 kappaleella. Taubin mukaan uusien valeseuraajien määrä on harvinaisen suuri.

Viime viikolla Donald Trumpilla oli 30,4 miljoonaa seuraajaa, joka kasvoi yhtäkkiä muutamassa päivässä 31 miljoonaan seuraajaan. Kun Trumpin tuoreita seuraajien selaa, huomaa nopeasti profiilien olevan uusia käyttäjiä vailla kuvia tai julkaisuja. Toisin sanoen suurin osa Yhdysvaltain ykkösmiehen tuoreista seuraajista ovat todellisuudessa tietokoneita. Syytä valeprofiilien suurelle määrälle ei tiedetä, mutta Taubin mukaan tilillä on nyt yhteensä 9,1 miljoonaa valeseuraajaa. Twitter kieltää säännöissään valeprofiilien keräämisen, ostamisen tai hyödyntämisen.

– Jotain omituista tapahtuu Yhdysvaltain presidentin Twitter-tilillä. On normaalia, että presidentin seuraajamäärä kasvaa virkaan astumisen jälkeen, mutta samanlaista kasvua ei ole nähty kenenkään muun kuuluisan henkilön tilillä. Uusista seuraajista noin 60 prosenttia ovat feikkejä, Taub kummastelee.