Mansikat parantavat seksielämää – nostavat libidoa ja mieskuntoa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tuoreet ja suomalaiset mansikat ovat varma kesän merkki. Mansikkasatokausi on pian alkamassa ja marjoja käytetään välipaloissa sekä jälkiruoissa. Mansikasta on hyötyä myös makuuhuoneen puolella, sillä niiden terveellisyysvaikutuksista on runsaasti etuja sydämelle ja verisuonille.

Runsaasti C-vitamiinia sisältävät mansikat ovat suoraan kytköksissä parempilaatuisen siemennesteen tuotantoon. Mikäli haluaa dipata mansikoita tummassa ja kaakaopitoisessa suklaassa, voi herkun muodossa nauttia annoksen seksihaluja nostattavia metyyliksantiineja. Mansikoiden pinnalla olevissa siemenissä on puolestaan runsaasti rautaa, mikä parantaa tiettävästi mieskuntoa.

Institute of Optimum Nutrition -yrityksen perustaja ravintoterapeutti Patrick Holford sanoo Daily Mailille, että ihmisten kannattaa aina nauttia kourallinen mansikoita tai vadelmia ennen seksisessiota. Ne auttavat optimoimaan verenviertoa kohti sukupuolielimiä ilman, että nauttisi turhia kaloreita. Marjat ovat makuuhuoneen superfoodia.