Nainen haastoi karkkitehtaan oikeuteen – ei tiennyt makeisten olevan epäterveellisiä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvallat on eriskummallisten oikeusjuttujen maa, jossa ihmiset saattavat hakea miljoonakorvauksia päivänselviä asioita kyseenalaistaen. Kalifornialainen Jessica Gomez on nyt nostanut asianajajineen kanteen Jelly Belly -karkkitehdasta kohtaan, koska heidän karkkipussissaan ei kerrottu tuotteiden sisältävän sokeria.

Jelly Belly Sport Beans -makeisia on hehkutettu terveellisemmiksi vaihtoehdoiksi tavallisille karkeille. Niiden on mainostettu antavan nopeasti energiaa syöjälleen tuotteessa olevien hiilihydraattien, elektrolyyttien sekä B- ja C-vitamiinipitoisuuksien ansiosta. Pussissa lukee, että makeutuksessa on käytetty sokeriruokosta saatavaa mehua.

Jessica Gomez väittää, että sokerin ilmaiseminen on harhaanjohtavaa. Hänen mukaansa pussissa tulisi lukea selkeästi, että sokeri on yksi tuotteen raaka-aineista. Hänen mukaansa ostajat johdatetaan tahallaan harhaan. Tuoteselosteessa kuitenkin lukee, että karkeissa on 17 grammaa sokeria 100 grammaa kohden, New York Post uutisoi.